Kvalitní dřevěné udírny vám umožní udit tak, jak bylo tradiční před mnoha lety

Je jen málo jedinců, kteří si rádi nevychutnají lahodně a voňavě vyuzené klobásky, ryby nebo sýry. Pokud i vy patříte k těm, kteří mají v uzení zálibu a hledají lepší, výkonnější udírnu, anebo vybíráte svou první udírnu pro to nejlepší uzení, s důvěrou můžete vsadit na dřevěné udírny. Umožní vám udit tak, jak se udilo vždy. Hezky pomalu, studeným kouřem, tak, jako to dělávali naši dědové a pradědové.

Klasická domácí dřevěná udírna

Pokud se rozhodnete pro dřevěnou udírnu, určitě s ní budete maximálně spokojeni. Má těžké železné boční topeniště, které umožňuje plynulou regulaci teploty, stejně jako regulaci množství kouře. K přikládání vám budou sloužit široká dvířka, aby se vám polena dřeva dobře přikládala. K uzení můžete použít některé z mnoha vyzkoušených dřevin. K populárním se řadí např. kusové dřevo ze švestky, olše nebo třeba buku. Sáhnout můžete samozřejmě i po dřevěných štěpkách nebo peletách. V typech paliva je domácí dřevěná udírna nepřekonatelná. Dřevěné udírny vám luxusně vyudí maso, ryby i sýry. Užijete si výraznou chuť bez konzervantů a Éček. Dostatek místa v udírně vám dovolí pohodlně vyudit klobásy, salámy i naložené maso. Nejmenší udírny váží už kolem 80 kg, největší kolem 110 kg a jsou pevné, bytelné a odolné.

Vyzkoušejte piliny a štěpky

Piliny a štěpky na uzení se dají v udírnách používat stejně dobře, jako udicí brikety, lupínky nebo dřevo kusové. To, na čem budete udit, závisí na typu udírny. Kupříkladu v udírnách Bradley musíte používat udicí brikety. Naopak v klasickém zahradním grilu jsou možnosti, dá se říct neomezené. Stejně tak zde můžete použít udicí lupínky samostatně nebo v udícím boxu. Pojďte si vybrat kvalitní udírnu i piliny a štěpky na uzení do e-shopu grilykrby.cz. Rádi a erudovaně vám s výběrem pomohou, budete-li si přát.

Publikováno: 26. 12. 2022

Kategorie: Ostatní

Autor: Ivana Vlčková